Главна / Друштво / Грачаница: Вожњом бицикла до здравије животне средине

Грачаница: Вожњом бицикла до здравије животне средине

У оквиру промовисања значаја очувања здраве животне средине, а са циљем да се граћани анимирају и подстакну да у што мањој мери користе своје аутомобиле,  НВО “Млада активна Грачаница” уз подршку општине Грачаница, организовала је вожњу бицикала улицама овог места .

Директор Одељења за спорт и омладину у општини Грачаница Душан Цвејић каже да је ово један од начина да се пошаље јасна порука нашим суграђанима, а то је да морамо да чувамо нашу животну средину и да се бавимо спортом да би били здрави.

Председник НВО “Млада активна Грачаница” Петар Ђорђевић каже да и сами Грачаничани највише користе аутомобиле за обављање било какве обавезе, од одласка на посао, па до било какве куповине и да се самим тим стварају и гужве у саобраћају али и загађује животна средина.

“Желели смо да подсетимо наше суграђане да мало више користе бицикл,  као превозно средство које не загађује животну средину али и помаже нашем здрављу, јер се на тај начин бавимо и спортом. За неколико дана, тачније 22. септембра обележава се и Дан без аутомобила, па смо желели да наше суграђане мало подсетимо да чувају и животну средину и своје здравље”, каже Ђорђевић.

Планови општине Грачаница и НВО “Млада активна Грачаница” су и да за све туристе који дођу у Грачаницу, рганизују бесплатне  бициклистичке вожње до најзначајнијих културно-историјских знаменитости на овом подручју.

 

Check Also

Саопштење за јавност градоначелнице Грачанице Љиљане Шубарић

Због истинитог и објективног информисања јавности, истичем да су апсолутно нетачна и произвољна тумачења да …