Главна / Друштво / Литургијом започето обележавање Дана општине Грачаница

Литургијом започето обележавање Дана општине Грачаница

Данас је у Грачаници свечно јер данашњи празник Малу Госпојину Грачаница слави као Дан општине. Обележавање Дана општине започето је у 8 сати светом архијерејском литугијом у манастиру Грачаница, коју служи патријархов викарни епископ новобрдски Иларион са свештенством и монаштвом епархије рашко-призренске. Литургији, поред председнице општине Грачаница Љиљане Шубарић, директора општинских служби, радника, мештана и пријатеља општине, присуствује и помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујић, председник и челници Српске листе. Након литургије централним улицама Грачанице кренуће литија. Централна свечаност Дана општине предвиђена је за 18 сати када ће бити одржана свечана академија у грачаницком Дому културе.

Свечана академија општине Грачаница поводом Дана општине Грачаница је институционална традиција са циљем обележавања дана успостављањa локалне самоуправе у Грачаници а самим тим и креирања једног од најзначајних политичких, институционалних, друштвених, културних и просветних центара српског народа.

Жеља нам је да окупимо значајан број политичких, културних, просветних, верских и друштвених представника српског народа у Грачаници. Да достојно обележимо Дан општине Грачаница и покажемо зеједништво кроз неговање институционалне традиције и организовано политичко и институционално деловање у корист свих грађана, наводе из општине Грачаница.

У оквиру Дана општине Грачаница, који су започети на Велику Госпојину одржана су бројна културна и спортска дешавања.

Check Also

Речи туге и сећања на комеморацији поводом смрти Часлава Милисављевића

“Напустио нас је Часлав Милисављевић”, овим речима и минутом ћутања почела је комеморативна седница поводом …