Главна / Друштво / Додељени сертификати за високошколце на стажирању

Додељени сертификати за високошколце на стажирању

На пригодној свечаности у Дому културе у Грачаници додељени су сертификати о успешно обављеном приправничком стажу за 83 високошколаца из горово свих српских средина Косова и Метохије.

– Циљ је био створити радна места за младе људе – нагласио је на свечаности доделе сертификата Владан Трифић испред Центра за мир и толеранцију.

– Укључивање дипломаца или како то називамо, стажирање је креирано према потребама дипломаца. Управо у томе је његов значај. Кроз овај пројекат дипломци су добили знање, вештину и практично искуство кроз рад у локалној самоуправи – рекао је Милан Јоксимовић, потпредседник општине Грачаница који је дипломцима у име општине честитао и нагласио да му је жао што је због пандемија било и одређених потешкоћа.

Добитници сертификата су свој приправнички стаж обавили у локалним самоуправама у својим срединама, а 20 најуспешнијих добило је стални посао.

Овај пројекат, који већ пет година реализује Центар за мир и толеранцију уз подршку Немачке амбасаде у Приштини до сада је успешно завршило 350 висикошколаца од којих је њих 150 добило стално запослење.

Check Also

Саопштење за јавност градоначелнице Грачанице Љиљане Шубарић

Због истинитог и објективног информисања јавности, истичем да су апсолутно нетачна и произвољна тумачења да …