Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ најоштрије осуђује напад на аутобус са Србима у Пећи

Канцеларија за КиМ најоштрије осуђује напад на аутобус са Србима у Пећи

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује напад на аутобус са Србима у Пећи и позива безбедносне структуре у Приштини да пронађу и приведу правди изгреднике који су угрожавали слободу кретања Срба из Плањана.

Данас су у Пећи два младића албанске националности пратила Славицу Трбушић и остале чланове Удружења житеља Плањана из Призрена. На аутобус, којим су се довезли у Пећ, закачили су косовску заставу. Случај је пријављен полицији, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овај чин и позива безбедносне структуре у Приштини да пронађу и приведу правди изгреднике који су угрожавали слободу кретања Срба из Плањана.

“Очигледно је да се ради о наставку организованог притиска на Србе, који има за циљ да изазове немир, страх и несигурност код српског станоништва на Косову и Метохији. И док председник Александар Вучић и Влада Србије улажу максималне напоре да у се нашој јужној покрајини очува мир и створе услови за заједнички живот и међусобно поверење између Срба и Албанаца, угрожавање слобода српског народа је свакодневно. Све то изазива забринутост и стрепњу, али и сумњу да се ради о настојањима да се Срби онеспокоје и испровоцирају, како би се добио алиби за неку опаснију акцију против српског становништва на Косову и Метохији”, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ истиче да ће Влада Републике Србије истрајати у настојањима да се на Косову и Метохији очува мир и успостави сигурност и безбедност за све грађане, упркос претњама и провокацијама које сада већ свакодневно долазе из Приштине, али ће исто тако истарајати и у намери да заштити своје сународнике и да им обезбеди нормалан живот.

Check Also

Награда Лазар Вучковић припала Видаку Масларићу

У Грачаници су одржани  54. песнички сусрети „Лазар Вучковић“. Добитник овогодишњег признања које се додељује …