Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Наш главни циљ је стварање бољих услова за живот наших грађана

Поповић: Наш главни циљ је стварање бољих услова за живот наших грађана

Проблеми и потребе нашег народа и решавање истих, као и стварање бољих услова за живот  за све наше грађане,  су главни циљ како Косовског управног округа, тако и свих наших институција на овом простору, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница,  начелник Косовског управног округа Срћан Поповић.

“Присутност представника Канцеларије за КиМ на челу са директором Петром Петковићем  на терену је на високом нивоу и они се свакодневно баве решавањем проблема, а на нама је да те проблеме препознамо и да будемо у сталним контактима са нашим граћанима” казао је Поповић.

Он је истакао да је доласком на место начелника Косовског управног округа  остварио добру комуникацију са свима и да је веома задовољан сарадњом са локалним самоуправама, свим директорима институција али и са омладинским  организацијама и невладиним сектором са овог простора.

“Сад је обавеза мало већа јер покривамо десет локалних самоуправа. Имао сам различите састанке, потребе су разноврсне,  поготову у местима која нису на територији општине Грачаница, а то су  места у општини Обилић попут Племетине, Бабиног Моста, али и доње Брњице, Бабљака, Бабуша и других. Из тих  разговора са представницима локалних смоуправа дошли сми и до неких идеја, како на најбољи начин можемо да унапредимо услове за живот наших грађана”, рекао је Поповић.

Један од највећих проблема наших суграђана је незапосленост и решавање социјалног статуса бројних породица, а према речима Поповића на томе се највише и радило у претходним годинама.

“Ми смо уз помоћ наше државе кренули у решавање проблема наших мештана, а оно што је на нама је да будемо у сталном контакту са њима и препознамо све проблеме који их муче и то решавамо корак по корак”.

Како је истакао, оно што је посебно важно је да се велика пажња посвећује талентованој деци са ових простора, како спортистима, тако и из свих других области.

“Успоставили смо веома добру срадњу са нашим школама, имамо веома талентовану децу коју смо успели да уз помоћ општине Грачаница и Привремених органа општине Приштина и Липљан, пошаљемо на разна такмичења и подржимо их у њиховом даљем напредовању”, рекао је Поповић.

Један од пројеката којхи је изазвао велику пажњу и интересовање најмлађих је и “Школа пливања и ватерпола”, где су малишани могли да уче од наших прослављених ватерполиста на челу са Николом Рађеном,  а Поповић истиче да је овај пројекат такође подржала Канцеларија за КиМ.

 

 

 

Check Also

У Архангелима одржана Дечја смотра фолклора “У сусрет Видовдану”

У порти Манастира Светих Архангела код Призрена, одржана је дечија смотра фолклора под називом “У …