Главна / Култура / Б.Гавриловић: Децу треба анимирати

Б.Гавриловић: Децу треба анимирати

EPSON DSC pictureРетке су школе које имају све услове за рад па тако и О.Ш. Краљ Милутин у Грачаници, којој највише недостају просторије јер, силом прилика наставу у тој школи похађају ученици неколико школа. Професор музичке културе Будимка Гавриловић, истакла је за програм Радио Грачанице, да школа нема ни кабинете за музичку културу а ни за природно-друштвене науке.

„ У последњих неколико година једина помоћ коју смо добили јесте адаптација школе пре неколико година. Ми професори немамо основне услове за рад, ја немам ниједан музички инструмент, осим мог гласа и фрулице“, нагласила је Гавриловић.

Анимација и афирмација деце је много битна за бољи успех и рад деце, нагласила је она и додала да у школи имају много секција и да су ученици заинтересовани и хоће да раде, али да би требало наћи начин и место где се то може приказати.

„Моји ученици по плану и програму морају да слушају оперу и класичну музику, они то воле и траже али немају могућности, многа овдашља деца нису никад имала прилику да виде оперу, ни драму а ни могућност да оду до неког града у централној Србији и виде све то“, нагласила је професор музичке културе Основне школе Краљ Милутин у Грачаници.

Грачаници јако недостају дешавања из области културе, концерти класичне музике, а како би то бар на неки начин надокнадили Будимка Гавриловић је имала идеју да отвори музичку кућу уз помоћ једне Невладине организације, међутим, та идеја је остала нереализована због неадекватног простора. Све се завршило само на доброј идеји за анимацију и афирмацију деце, нагласила је она.

Check Also

Отварањем ликовне колоније почеле Видовданске свечаности у Грачаници

Отварањем  ликовне колоније у Дому културе у Грачаници почеле су Видовданске свечаности. Ликовна колонија одржава …