Главна / Друштво / Преминуо Часлав Милисављевић, новинар Радио Косовске Митровице у пензији

Преминуо Часлав Милисављевић, новинар Радио Косовске Митровице у пензији

Часлав Милисављевић, новинар у пензији, преминуо после краће и тешке болести 26. септембра у Косовској Митровици, у 76.години.

Часлав Милисављевић био је спикер и новинар, самоуки самостални уметник, љубитељ сликарства, дубореза, краснописа и очувања српског ћириличног писма, културе и уметности уопште.

Његов живот и дело кроз богат новинарски рад и посао врсног радијског спикера и водитеља остаће заувек школа будућим генерацијама презентера и новинара.

Читав свој новинарски опус презентовао је на радију, који је био његово друго ја, његова друга кућа и породица. Залагао се за објективно новинарство увек тежећи да истина допре до његових верних слушалаца.

Часлав је од оснивања Радио Косовске Митровице био део колектива и дугогодишњи уредник, прво програма на српском језику, а потом координатор и главни и одговорни уредник. Први спикерски глас на тадашњој фреквенцији Радио Косовске Митровице 96,5 Мхз остаће дуго упамћен као чист, правилан и радиофоничан по коме су га препознавали и они слушаоци који га нису знали. Дубоко правичан, захтевао је то од свих својих колега и сарадника тежећи да на најбрже и најтачније пренесе информацију до слушалаца.

Поред  своје породице, супруге и деце која му је увек била на првом месту, родитељски се односио према својим млађим колегама и сарадницима.

Један је од оснивача ликовне колоније “Соколица”, за чију организацију се свесрдно залагао и ширио многобројна познанства са свим сликарима из земље и региона, а последњи свој допринос култури дао је на митровачком 28. Фестивалу културе као организатор ликовне колоније у склопу манифестације такође у својству једног од оснивача “Сабора културног стваралаштва”.

Осим тога показао је своју хуманост  радећи као члан одбора за изградњу цркве у Србовцу,за коју је председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић најавио да ће ускоро бити освећена.

Часлав Милисављевић био је и одборник Општине Звечан у ранијем сазиву.

Његова познанства са новинарском елитом најбољих редакција у земљи имале су огроман утицај на новинаре Радија Косовске Митровице, чији је био уредник, јер су имали ту част да уче од најбољих. Знао је да похвали али и да критикује с правом нерад и неодговорност. Штитио је интересе новинара, сматрао је да је говор и писмо окосница правилног новинарског израза отуда и крилатица по којем ћемо га памтити “Не гази ћирилицу” и “Будите чувари радија”.

Сахрана ће се обавити на гробљу у његовом родном Србовцу сутра у 13 часова. Породица саучешће прима сутра од 10 часова у капели у Рудару.

Комеморативни скуп поводом смрти Часлава Милисављевића у 15 часова у Митровачком двору

Радио Косовска Митровица поводом смрти Часлава Милисављевића организује комеморативни скуп у 15 часова у малој сали Митровачког двора.

На скупу ће говорити колеге и пријатељи. Позивамо све који су познавали и поштовали рад Часлава Милисављевића да присуствују комеморативној седници.

Извор: Радио Митровица север

Check Also

Српска листа подржава сваку изговорену реч председника Александра Вучића

Српска листа пружа пуну подршку и подржава сваку изговорену реч председника Александра Вучића који је …