Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Kурти несвесно открива своје ратоборне планове

Петковић: Kурти несвесно открива своје ратоборне планове

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је Аљбин Курти несвесно открио своје ратоборне планове поручивши да је разлог за евентуалне сукобе на Косову и Метохији то што Србија не признаје једнострано проглашену независност своје јужне покрајине и не дозвољава Приштини пријем у међународне организације.

“То је ништа друго до претња ратом и порука да ће Приштина посегнути за оружјем како би приморала Београд да призна такозвано независно „Косово“. Истовремено док плаши своје сународнике и свет некаквом измишљеном војном претњом Србије, Курти на северу Косова и Метохије размешта и укопава тешко наоружане припаднике специјалних снага полиције и шаље патроле незаконито формираних „Косовских безбедносних снага“, паравојске формиране противно Резолуцији 1244 Савета безбедности УН”, истиче у саопштењу Петковић.

“Подсећамо Аљбина Куртија да Србија свој територијални интегритет и суверенитет брани свим дозвољеним мирним и дипломатским средствима, и аргументима заснованим на међународном праву, јер снага и убедљивост наших ставова, а не војна сила, јесте оно што односи победу над сепаратизмом на Косову и Метохији. Куртијево звецкање оружјем је ништа друго него израз немоћи и фрустрације због чињенице да све већи број држава одлучује да повуче признање једнострано проглашене независности такозваног Косова”, наводи се у саопштењу.

Петковић истиче да Србија никада неће признати једнострано проглашену независност своје јужне покрајине и очекује да представници ЕУ и земаља које подржавају Приштину докажу своју опредељеност за стабилност и мир на западном Балкану тако што ће најоштрије осудити Куртијеве претње ратом.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …