Главна / Вести / Косово и Метохија / Награда Лазар Вучковић припала Видаку Масларићу

Награда Лазар Вучковић припала Видаку Масларићу

У Грачаници су одржани  54. песнички сусрети „Лазар Вучковић“. Добитник овогодишњег признања које се додељује у част Лазара Вучковића је песник из Београда, Видак Масларић.

Сусрете је отворила директорка Новинско-издавачке установе “Панорама – Јединство” Рада Kомазец. Она је истакла да је Вучковић оставио дело које је значајно за савремеу српску поезију.

“Лазар се појавио као покретачки дар, изменио је естетику и дух тадашње поезије на KиМ. О свом завичају писао је најлепше стихове поетским акварелима, а његова суптилна филозофија и слојевитост у песмама је нешто што ће да траје, као што ће да трају и ови сусрети који се одржавају њему у част. Ови сусрети у организацији ‘Панораме-Јединство’ имају посебан шарм и посебну емоцију, не само живу песничку реч, него и нашу људску емоцију да присуствујемо нечему што траје и што има традицију”, рекла је она.

Након књижевне вечери, уручена је награда Видаку Масларићу који је у свом делу говорио “О Видовдану”.Иначе ово је 54.пут да се одржава караван !”Песнички сусрети Лазар Вучковић”, који је ове године окупио 15 песника са КиМ и из централне Србије. Данас нешто раније традиционално ови песнички сусрети почели су у Горњем селу код Призрена, који супосвећени једном од најважнијих савремених песника са Kосова и Метохије.

 

Check Also

Министар Вучевић на састанку Грац формата

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић учествовао је данас на годишњем састанку министара Грац …