Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Никакве видео поруке и претње Куртија и Свечље не могу да застраше Србе на КиМ

Петковић: Никакве видео поруке и претње Куртија и Свечље не могу да застраше Србе на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера КиМ.

Петар Петковић је у саопштењу навео да су Срби на КиМ са сваким новим видео-спотом који објаве Аљбин Курти и Џељаљ Свечља одлучнији у намери да се неће одрећи својих легалних и легитимних регистарских ознака које издаје држава Србија.

“Таблице КМ не могу бити незаконите, јер их издају органи Републике Србије у складу са свим законским процедурама на својој територији и прихваћене су свуда у свету”, навео је Петковић.

Оно што је незаконито је, истиче, укидање статусно неутралних КС таблица од стране Приштине, градња илегалних РОСУ база на северу покрајине и одбијање да скоро десет година формирају Заједницу српских општина, што је обавеза коју су преузели у Бриселу.

“О ефекту Куртијевих и Свечљиних спотова најбоље говори чињеница да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера КиМ. То јасно говори да никакве видео поруке и претње Куртија и Свечље заједно не могу да застраше Србе на КиМ, јер им нико не може одузети право да буду грађани Србије који неће да живе у Куртијевој тзв. држави”, саопштио је Петковић.

Check Also

Председник Вучић: КиМ је највећа српска светиња, коју вам нећу предати ни по коју цену

Председник Србије Александар Вучић рекао је  да неће путовати у Тирану 6. децембра, и обратио …