Главна / Вести / Србија / Наставак разговора у Бриселу

Наставак разговора у Бриселу

sastanak_drugi_danНови састанак високе представнице Европске уније Кетрин Ештон са премијерима Србије и Косова, Ивицом Дачићем и Хашимом Тачијем, заказан за 11 часова. Једина тема разговора поново ће бити примена бриселског споразума. Висока представница Европске уније Кетрин Ештон данас ће се поново састати са премијерима Србије и Косова, Ивицом Дачићем и Хашимом Тачијем, а предвиђено је да састанак почне у 11 часова.

Ештонова је јуче прво имала одвојене састанке са Дачићем и Тачијем, после чега је уследио и тројни састанак.

У писаној изјави после састанка, Кетрин Ештон је навела да је задовољна разговорима са премијерима Ивицом Дачићем и Хашимом Тачијем.

“Веома сам задовољна што сам поново угостила премијере Дачића и Тачија у Бриселу. Апсолутно сам сигурна у њихову посвећеност да напредујемо и да априлски споразум сада спроведемо у дело”, наводи се у писаној изјави Кетрин Ештон, коју је након састанка пренела њена портпаролка Маја Коцијанчич.

Премијер Србије Ивица Дачић само је кратко за британску агенцију Ројтерс рекао да су разговори били конструктивни и да се нада да ће договор бити постигнут.

Два састанка на нивоу радних група посвећена примени споразума која су одржана у међувремену протекла су без договора, мада је шеф београдског експертског тима Дејан Павићевић рекао да је током разговора прошлог петка дошло до приближавања ставова у вези са енергетиком и телекомуникацијама.

Европска комисија је у априлу препоручила Савету да отвори преговоре са Србијом, али ће коначну одлуку донети шефови држава и влада земаља чланица ЕУ 28. јуна у Бриселу, и то на основу оцене о напретку у спровођењу споразума.

Check Also

Петковић: Бојану и Мирославу сам пренео да нису сами

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на својој Фејсбук страници написао је да је данас …