Главна / Политика / Пековић: Сведоци смо неодговорном, популистичком и пре свега штеточинском иступању Вука Јеремића и остатка српске опозиције

Пековић: Сведоци смо неодговорном, популистичком и пре свега штеточинском иступању Вука Јеремића и остатка српске опозиције

Члан Председништва Српске напредне странке Петар Петковић оценио је да је иступање председника Народне странке Вука Јеремића и остатка српске опозиције недоговорно.

“Данас смо по ко зна који пут посведочили неодговорном, популистичком и пре свега штеточинском иступању Вука Јеремића и остатка српске опозиције који су зарад стицања јефтиних политичких поена спремни туђу децу да шаљу у рат.

Управо је то позадина и поента некакве идеје о реинтеграцији Kосова и Метохије, а чији је Јеремић експонент. Такозвана мирна реинтеграција наше јужне покрајине, како је назива Јеремић, нити постоји, нити је могућа, већ подразумева отворени сукоб са читавим светом и то сви итекако добро знају”, каже се у саопштењу Петра Петковића.

Зато, истиче Петковић,  нека Јеремић престане да обмањује јавност и нека отворено каже да то за шта се залаже није чин патриотизма, него директан позив на сукобе и рат.  Само што Јеремића, као и остале потписнике опозиције, нема ни на Јарињу, ни на Брњаку, ни јужно од Ибра, него би рат за Косово и Метохију да воде из срца Београда или врачарских кафића.

По његовим речима, за разлику од њих Срби на Kосову и Метохији желе мир, а не ратове у које би готово свакодневно да их увуче Аљбин Kурти, а сада и Вук Јеремић са делом српске опозиције, што само показује да по ко зна који пут раде заједничким снагама против интереса српског народа на KиМ.

“У низу штеточинских и антисрспких потеза који је у својој каријери повукао Вук Јеремић, најновије звецкање оружјем и позивање на проливање туђе крви издваја се као недвосмислен показатељ да српска опозиција нити може нити жели да се издигне изнад интереса дневне политике зарад интереса нашег народа на KиМ.
Можда ће таквим наступом убрати неки јефтин политички поен, али Срби на Kосову и Метохији превише добро знају која је цена мира и колико су их пута Јеремић и њему слични оставили на цедилу, као што сведоче и томе да је његово штетно питање пред Међународним судом правде којим је на тацни предао такозвану косовску независност, данас аргумент којим се против Србије служе многи у свету”,  рекао је Петковић у писаној изјави достављеној медијима.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Главни преговарачи Београда и Приштине данас са Лајчаком у Бриселу

Главни преговарачи Београда и Приштине, Петар Петковић и Бесник Бисљими, састаће се данас у Бриселу …