Главна / Друштво / Шубарић:Овде нећемо стати, наставићемо са улагањима у путну инфраструктуру у Грачаници

Шубарић:Овде нећемо стати, наставићемо са улагањима у путну инфраструктуру у Грачаници

У склопу уређења локалних улица, а пре свега на основу потреба грађана, у Сушици су пре два дана почели припремни радови за асфалтирању три улице у дужини до 400 метара.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, у пратњи сарадника, обишла је данас Сушицу и поручила да циљ да асфалт дође до сваке куће.

„Асфалтирањем трајно решавамо проблеме мештана ових улица, у Сушици је уложено 20 000 евра. Овде нећемо стати, већ ћемо наставити са улагањима у путну инфраструктуру у читавој општини Грачаница. Путна инфраструктура обезбеђује бољи живот свим становницима наше општине, а са улагањима настављамо све док до сваке куће не дође асфалт“, рекла је Шубарић.

Директорица општинског одељења за урбанизам Александра Ђекић изјавила је за РТВ Грачаница да је ове године потпуно  обновљен и асфалтиран главни пут дужине 800 метара, а до краја године, уколико временски услови дозволе, асфалтираће се и пут према манастиру Св. Димитрије,

„Ових дана наставиће се радови на асфалтирању и уређењу улица у осталим местима и све то радимо на основу захтева мештана који су то тражили на организованим јавним дебатама при креирању општинског буџета, тако да се надам да ћемо изаћи у сусрет свима“, додала је Ђекић.

Представник Локалног савета Сушице Марко Симићистиче да се у Сушицу није дуго улагалоу овом месту.

„Ове године је у Сушици доста тога урађено, свесни смо да не може све одједном. Обавеза Локалног савета је да од институција тражи да се грађанима олакша живот. Сушица је мултиетничко село и најважније је да није било никакве подвојености, да се улаже подједнако, како где живе Албанци, тако и у местима где су Срби“, рекао је Симић.

„Асфалтирањем је побољшана безбедност.Захваљујемо се Општини на радовима, надамо се да ће имати слуха за све наше проблеме и молбе у наредном периоду. Улица је била у веома лошем стању, па је долазило до оштећења на аутомобилима, сада таквих проблема нећемо имати“, казао је Бобан Јевтић.

 

 

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …