Главна / Друштво / Емисија „Општински час“ од следеће недеље на РТВ Грачаница

Емисија „Општински час“ од следеће недеље на РТВ Грачаница

НВО „Центар за медије и економски развој – ЦМИЕР“ спроводи другу сезону пројекта „Општински час“ у сарадњи са РТВ Грачаница.

Пројектом, који траје до децембра, предвиђено је шест радијских и три телевизијске емисије у којима ће бити представљен рад служби општине Грачаница, истакла је Александра Ђорђевић, новинар РТВ Грачаница, представљајући пројекат у Јутарњем програму.

„Пројекат „Општински час“ је до ове године био реализован само на радију, а од ове године по први пут биће и на нашој телевизији. Радијске емисије водићу ја, а телевизијске колегиница Александра Ракић. У оквиру планираних шест радијских емисија потрудићемо се да нашим слушаоцима приближимо рад општинских служби и одељења,  за шта је које одељење задужено, а све то са циљем да нашим суграђанима помогнемо у решавању одређених локалних проблема“, истакла је Александра.

Она је нагласила да ће се са реализацијом пројекта почети средином следеће недеље, а у првој емисији гост ће бити председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

„Осим председнице општине Грачаница, која ће нашим слушаоцима представити свој целокупан рад до сада, гости емисије ће бити Александар Поповић, директор Одељења здравства и социјалне политике, Александра Ђекић, директорица Одељења за урбанизам, планирање и заштиту животне средине, Владица Трајковић, директор Одељења јавних служби и ванредне ситуације, Драгиша Стојановић, директор Одељења пољопривреде и шумарства и Јелена Стојановић, директор Одељења инспекције“, казала је Александра.

Она је истакла да ће и слушаоци моћи да учествују у реализацији емисије тако што ће телефонским путем и мејлом моћи свим гостима да поставе питање и сазнају оно што их највише занима.

Пројектом су планиране две радијске и једна ТВ емисија месечно.

Поред овог, НВО „Центар за медије и економски развој – ЦМИЕР“ је до сада успешно спровела и пројекте „Мој пут до звезда“ и „Промоција младих талената“.

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …