Главна / Друштво / РТВ Грачаница обележила 23 године рада

РТВ Грачаница обележила 23 године рада

Радио Грачаница je почела са радом 21.10.1999. године и до данас је задржала место најслушаније српске радио станице на Космету. Eмитује разноврсне програмске садржаје почев од конакт емисија  и живих преноса, преко информативних, документарних, културних, спортских, дечијих садржаја и музичких емисија прилагођених свим структурама слушалаца.

Координатор РТВ Грачаница Саша Мицић захвалио је на доброј сарадњи са свим институцијама, као и на честиткама поводом годишњице.

“Желим да захвалим Канцеларији за КиМ и ЈП “Мрежа Мост” на подршци коју имамо, јер не би успели сами као пословна јединица. Оно што бих волео да телевизија Грачаница оствари успех бар приближно као Радио  Грачаница , ја и моје колеге бићемо срећни”, рекао је Мицић .

Обележавању 23-ћег рођендана, поред запослених у овој медијској кући, присуствовали су и стални гости програма РТВ Грачаница, представници институција, локалне самоуправе, новинари других медијских кућа, као и бројни пословни сарадници и пријатељи.

Начелник Косовског округа Срђан Поповић истакао је да је постојање Радио Грачанице од великог значаја за овдашње становништво, а рођендан радију честитала је и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

“Оно што је доста битно за локалну самоуправу  и за цело централно КиМ, да правовремено добијамо информације од РТВ Грачаница, јер  новинари ове медијске куће су увек на терену и сваки догађај испрате ,тако да  наш народ на овим просторима увек добије праву информацију”, казао је Поповић.

“Свим запосленима честитам рођендан и желим пуно успеха и  да наша сарадња буде боља него што је била до сада “, рекла је председница Општине Грачаница Љиљана Шубарић.

 

 

 

Новинарка Александра Ђорђевић истиче да се и ова станица прилагодила новом добу.

“Отворили смо свој сајт, верујем да наши слушаоци гледаоци добро знају.Увели смо нове емисије краће форме и прилагодили смо се и модернизовали радио програм, и верујем да смо и даље слушани и да имам поверење код наших слушалаца”.

Од оснивања па до данас програм Радио Грачаница је знатно унапређен и проширен. У међувремену, отворена је и Телевизија Грачаница, која се налази на 54. каналу кабловских оператера, а сав програмски садржај и актуелне вести презентујемо и на нашем сајту rtg.rs.

Check Also

Петковић: Није Бриселски споразум Kуртијева прћија, потписи и обавезе важе за све

У својој патолошкој мржњи према сваком постигнутом споразуму и договору са Београдом, Аљбин Kурти је …