Главна / Вести / Косово и Метохија / Укинут кућни притвор Рошићу, Спасојевићу и Басари

Укинут кућни притвор Рошићу, Спасојевићу и Басари

У Основном суду у Приштини настављено је суђење оптуженима за учествовање у убиству лидера ГИ ,,СДП” Оливера Ивановића. Оптужени Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Раде Басара од више нису у кућном притвору.

Мера кућног притвора оптуженима Марку Рошићу, Недељку Спасојевићу и Радету Басари биће замењена  јављањем Косовској полицији једном недељно, саопштио је судија Ваљон Куртај.

Адвокат Марка Рошића Махмут Хаљими рекао је за РТВ Ким да је ово добра вест и срећан дан за његовог клијента.

Данашњи сведок на суђењу је био Станко Аџић из Косовске Митровице који је највише говорио о раду видео надзора у канцеларији Ивановићеве странке.

Сведок, иначе кум убијеног, рекао је да је био у блиским односима са Ивановићем и да се са њим често виђао. Аџић је казао да је код Оливера често одлазио у канцеларију и да је био на листи његове иницијативе за одборника на локалним изборима.

Казао је да је покојни Оливер Ивановић увек контролисао рад камера и да се никада није жалио да камере не раде.

,,С бзиром да смо добро познавали мислим да не би дозволио да камере не раде ни сат времена”.

Казао је да је убијени политичар свакодневно проверавао да ли камере раде.

,,Последњи пут је био у канцеларији 6. јануара донео сам Бадњак испред канцеларије.Колико се сећам радиле су јер је горела лампица на њима. А Оливер ми је послао поруку да сам поранио са Бадњаком. То је било на Бадњи дан ујутру око 5@.

Он је навео је да нема сазнања да је Силвана Арсовић надгледала камере и сигурносне снимке и да је њено знање, што се тиче рада на компјутерима, минимално.

На питање да ли је Силвану Арсовић виђао са осумњиченима за помагање у убиству Ивановића или знао да су у контакту, сведок је рекао: ,,Нисам”.

Оптужена Силвана Арсовић питала је сведока да ли би да је знао да је она члан криминалне групе, да ли би упозорио кума, сведок је рекао: ,,Наравно”.

Наредно рочиште заказано је 29. новембра у 13.00 часова.

Извор: Контакт плус; фото: КИМ

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …