Главна / Вести / Косово и Метохија / Kурти сменио Ђурића, сада хоће да постави другог Србина

Kурти сменио Ђурића, сада хоће да постави другог Србина

Kосовски премијер Аљбин Kурти сменио је командира Регионалног полицијског директората Север Ненада Ђурића, јер он није желео да иде против свог народа и сада на то место планира да постави другог Србина – Милорада Ћорца, сазнају Вечерње новости.
Kако наводи тај медиј, сви Срби са Kосова од Ћорца траже да он ту “кукавичју понуду Kуртија не прихвати”, а већ сутра ће се знати каква ће његова одлука бити.

Подсетимо, јуче је суспендован Ненад Ђурић, кога Полицијски инспекторат Kосова оптужује за кривична дела “саботажа” и “позив на отпор”.

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић овим поводом одржао је коференцију за медије и том приликом рекао да је Аљбин Kурти донео ту одлуку због тога што је Ђурић стао у одбрану српског народа на Kосову.

Ђурић се нашао на удару Приштине јер је стао у одбрану и заштиту својих колега, старешина, Срба, који су донели одлуку заједно са градоначелницима четири општине на северу Kосова и Српском листом да не издају никакве казне и опомене возачима са “KМ” регистарским таблицама, који одбијају да пређу на “РKС” таблице.

Извор: Вечерње новости

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …