Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница: Почели радови на реконструкције канализационе мреже у “Бадовачкој” улици

Грачаница: Почели радови на реконструкције канализационе мреже у “Бадовачкој” улици

Председница општине Грачаница Љиљана  Шубарић обишла је данас радове на реконструкцији канализационе мреже у “Бадовачкој” улици у Грачаници чијим ће становницима после више од 20 година бити решен проблем отпадних вода.

„Данас један добар дан за нашу Грачаницу и за становнике Бадовачке улице. Обилазимо радове на новој канализационој мрежи у овој улици у дужини од 360 метара у вредности 11 хиљада евра. Овим пројектом решићемо не само проблем са канализацијом него и одвод отпадних вода за око двадесетак домаћинстава која живе у овој улици и драго ми је што на свакодневном нивоу решавамо проблеме наших мештана“, казала је Шубарић.

Она је истакла да ће општина Грачаница наставити са радовима на побољшању инфраструктуре како би становницима општине био обезбежен квалитетнији живот.

Директор општинског одељења јавних служби Владица Трајковић каже да ће се   и у наредном периоду наставити са радовима на реконструкцији постојећих  како фекалних тако и атмосферских канализационих мрежа.

Мештани Бадовачке улице изразили су задовољство због ускорог решења, како су истакли, вишедеценијског проблема становника ове улице.

“Годинама смо се мучили са запушеном канализацијом, звали Комуналну службу и сами учествовали у чишћењу запушене канализације, али мрежа није ваљала и коначно ће наш проблем након више од 25 година бити решен, на шта смо захвални општини Грачаница”, казао је становник “Бадовачке” улице  Миленко Цвејић.

Мирољуб Ћирковић истиче да је за њега  и његову породицу ово решење једног великог проблема и показатељ да општина брине о својим грађанима.

„Једва смо чекали дан када ће почети да се ради ова мрежа и да се направи ваљаном у корист не само наше улице него свих грађана. Хвала општини Грачаница што је нашла могућност да изађе у сусрет овом народу. Међусобно смо се мучили чистили али сада нам је навећу помоћ пружио директор Владица Трајковић а велико хвала и градоначелници Љиљани Шубарић која је дошла да нас посети и обиђе почетак радова“, рекао је Ћирковић.

Општина Грачаница наставиће и у наредном периоду са радовима на реконструкцији канализационих мрежа и у другим местима, која припадају територији ове општине.

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …