Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Бруталним кршењем међународног права и свих споразума Курти је понизио Европску унију

Петковић: Бруталним кршењем међународног права и свих споразума Курти је понизио Европску унију

Аљбин Курти је задао смртоносни ударац Бриселском споразуму и свакој даљој могућности сарадње, након што је у Берлину изјавио  да га не занима формирање Заједнице српских општина и да смењује директора полицијског директората север Ненада Ђурића , рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на ванредној конференцији за медије у Београду.

Петковић је нагласио  да је оваквим бруталним кршењем међународног права и свих споразума Курти понизио Европску унију и покушао да понизи Београд.

Директор Канцеларије за КИМ је додао да  немамо никакве реакције са Запада И не знамо да ли је Запад чуо ове поруке Куртија, који хоће да мења и поставља командире полиције на северу Косова.

Петковић је подвукао  да  Директора директората полиције бира српски народ, четири градоначелника на северу, али то не занима Аљбина Куртија.

Подсетио је да је прошло је 3.486 дана од Бриселског споразума, а ЗСО није формирана.

Због оваквог понашања Аљбина Куртија, наш народ одговариће сложно, нагласио  је Петковић.

Срби су јединствени И одлучни да бране своје право да остану на својим вековним огњиштима, не желе да се на тракторима селе и напуштају своја огњишта, истиче Петковић. Срби су решили да на демократски и миран начин пруже отпор, али да ће се борити и свим другим средствима ако их неко нападне.

 

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …