Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Терор Приштине више нећемо и не можемо да трпимо, у недељу први миран протест Срба

Ракић: Терор Приштине више нећемо и не можемо да трпимо, у недељу први миран протест Срба

Албански режим и Приштина су свих протеклих дана, недеља и месеци, нарочито јуче у Берлину, показали да их не интересује ЗСО, нити српски народ, нагласио је председник Српске Листе Горан Ракић на ванредној Конференцији за медије и додао да су Срби принуђени да мирним протестима захтевају своја права.

Суспензија директора Регионалне полиције Север Ненада Ђурића, која представља најгрубље кршење Бриселског споразума и покушај уништења српског народа, је кап која је прелила чашу, подвукао је Ракић.

Он је појаснио да  нико нема право да смењује директора Региона Север, јер је он постављен у складу са договором у Бриселу и њега бирају четири градоначелника са севера, тако да нико из Приштине нема право да доноси одлуку о разрешењу или суспензији директора полиције.

Одлука коју је донела Приштина је политичка, а полиција и Директорат Севера, који води господин Ђурић су прави професионалци и њих политика не интересује, нити желе да раде против свог народа, истиче Ракић.

 

Терор који Приштина спороводи више нећемо и на можемо да трпимо , рекао је  Ракић и додао да ће сутра одржати састанак са представницима свих институција на северу, након чега ће јавност упознати са даљим корацима.

Ракић је нагласио и да ће  Срби у  недељу, у подне, у Косовској Митровици одржати  први миран политички, демократски и ненасилан протест грађана и поручио амбасадорима Квинте да Срби никада неће стати и одустати од својих права и тражења истих на демократски и миран начин.

Ђурић: Нећу да будем део лажи, већ део истине

На конференцији се медијима обратио и Ненад Ђурић, суспендовани директор Региона полиције Север.

“Ојачан свим овим, желим да вам кажем да моји преци и моја будућа покољења не дозвољавају да будем неко други, да будем нешто што нисам и да радим против себе. Ја сам рођен овде, моја породица је овде, све моје је овде и нема те цене по којој се то може продати, нити уцене којом се то може предати”, рекао је Ђурић.

Он се захвалио свима, и знанима и незнанима, на подршци коју му од јуче пружају и на свим искреним осећањима, јер му, како каже,  то много значи, да из овога изађе још бољи и јачи.

 

“Желим да се захвалим мојој породици што ми чврсто држи тај темељ и стуб љубави према свему што је свето и искрено. Захваљујем се рођацима, колегама, пријатељима, који су ми потврдили тај осећај припадности у народу, који ми нико не може одузети”, нагласио је Ђурић и додао да се посебно захваљује својој држави Србији и председнику Александру Вучићу на свим речима и делима упућеним њему, који га чине поноснијим.

“На крају, желим да вам кажем да ја нећу да будем део лажи, већ део истине, и ја од данас више не желим да будем припадник Косовске полиције, зато што хоћу светла чела и чиста образа да изађем пред Божији суд”, закључио је Ђурић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …