Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Борићемо се мирно, али незадовљство је велико

Симић: Борићемо се мирно, али незадовљство је велико

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је вечерас да ће Срби са Косова и Метохије учинити све да се мирно и демократски изборе за своје интересе, као и да сачувају мир, али да је њихово незадовљство велико.

Он је у изјави за Т а н ј у г  рекао и да ће руководство Српске листе сутра одржати састанак са представницима свих косовских институција које функционишу на северу КиМ.

“Анализираћемо ситуацију у којој се налазимо, али и догађаје који ће уследити. Пренећемо став српског народа, који неће и не може да трпи оно што Аљбин Курти спроводи ових дана на терену. Показује своју праву природу, показује да жели да Срба нема на КиМ”, рекао је Симић.

Он је додао да људи унутар Српске листе желе да на КиМ влада мир.

“Међутим, наше незадовољство је велико, а понашање Куртија угрожава мир. Дошло је време да након девет година од потписивања Бриселског споразума, због којег су Срби ушли у институције, анализирамо докле смо стигли”, истакао је Симић.

Он је рекао да “испружена рука мира виси у ваздуху због Куртија”.

“Учинићемо све да се мирно и демократски боримо за интересе српског народа да сачувамо мир на овим просторима”, рекао је Симић и пренео да су у комуникацији са председником Александром Вучићем.

Он је додао да су захвални што у њему имају искреног саговорника, као и да о својим потезима увек консултују државних врх.

“Председник Вучић добио је извештај са терена да је дозлогрдило, сатерани смо у ћошак. Не очекујемо ништа добро од Куртија. Када је реч о међународној заједници, очекујемо да они изврше додатни притисак, а колико је то реално, не знам”, истакао је Симић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …