Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић честитао славу града на Ибру: Нека Косовска Митровица и надаље буде темељ одбране српског идентитета и српског духа

Петковић честитао славу града на Ибру: Нека Косовска Митровица и надаље буде темељ одбране српског идентитета и српског духа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, честитао је градску славу- Митровдан, руководству и грађанима општине Косовска Митровица. Петковић је честитку објавио на свом фејсбук профилу.

,,Поштовани господине Спирићу, у име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име Вама, локалним органима српске општине и свим житељима Косовске Митровице честитам градску Славу Светог Великомученика Димитрија – Митровдан.

Свети Димитрије је војвода и заштитник свуда где му се моле и где га призивају. Његово присуство и заштиту осећају сви који светог Димитрија поштују и славе, а посебно међу православним верницима у време великих изазова и искушења, кроз која пролази, посебно сада, наш народ на Косову и Метохији.

Баш уочи славе, житељи Косовске Митровице заједно са својим сународницима показали су у недељу на величанственом скупу како се воли и поштује своја држава, вера и српски барјак и да нема пристајања да будете покорени, обесправљени и подјармљени.

У својој праведној и честитој борби за мир и стабилну будућност за сву вашу децу на Косову и Метохији увек ћете имати подршку и помоћ државе Србије и председника Александра Вучића.

Зато нека Косовска Митровица буде и надаље темељ одбране српског идентитета и српског духа и симбол снаге, истрајности и непоколебљиве решености нашег останка и опстанка на Косову и Метохији.

Да нам празник светог Димитрија буде повод да сачувамо, пре свега, мир и безбедност наших грађана, наше светиње, језик, предање и богато културно наслеђе на Косову и Метохији, а јединство српског народа, духовно и национално, нека нам сада и увек, буде обавеза, пут и темељ бољој будућности”, стоји у честитки Петра Петковића.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …