Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Моја одлука није била дело отпора

Ђурић: Моја одлука није била дело отпора

Мајор Ненад Ђурић, за своју одлуку о напуштању Косовске полиције, каже да није била дело отпора, већ једна природна реакција на сав притисак који се дешавао свих ових година. “Ово је био чин да се стане у одбрану полицајаца и свог народа”, рекао је за ТВ Мост Ђурић.

Ђурић наводи да није било разумевања за њихов покушај да укажу да не мора то тако да се дешава, да се могу наћи друга решења, да одлука о пререгистрацији није изводљива.

“Ми не можемо да радимо нешто против нас самих и народа који овде живи. Није било разумевања и ја сам лично желео, да не доведем друге у незгодну ситуацију, чак шта више стао сам у одбрану својих полицајаца, значи ово је дело у одбрани полицајаца који нису могли да изведу оно што се од нас тражило. Ово је био чин да се стане у одбрану полицајаца и свог овог народа који овде може да има проблема због свих одлука које сиу биле доношене против њих”, рекао је Ђурић.

Истиче да је спровођење одлуке о пререгистрацији било незамисливо и није било у складу са правилима које се тичу надлежности.

“Доста је било омаловажавања наше Регионалне дирекције, одлучили смо да кажемо да то не раде, није било решења и ово је резултат свих притисака свих ових година и кулминирало у дешавањима последњих дана”.

Нада се, како каже, да ће сада имати времена да среди мисли и посвети се бољим и лепшим стварима, првенствено породици.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …