Главна / Вести / Косово и Метохија / Виши службеници општинских изборних комисија са севера поднели оставке

Виши службеници општинских изборних комисија са севера поднели оставке

На северу КиМ све више људи даје оставке на своја радна места и окреће леђа приштинаким инатитуцијама, након једностране одлуке Приштине о регистарским таблицама, смене Ненада Ђурића, изградње база на северу Косова, те кршења права Срба и Бриселског споразума.

Након политичких представника, полицајаца, судија и тужилаца данас су своје оставке поднели и виши службеници општинских изборних комисија.

У таласу најаве из Приштине да ће се одржати ванредни избори за градоначелнике и Скупштину у општинама Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, јутрос су руководиоци општинских изборних комисија поднели оставке на своје функције, потврдио је за Косово онлајн Слободан Димитријевић који је обављао функцију вишег службеника ОИК за Северну Митровицу.

“Решили смо се на такав потез са најавом косовске владе да ће се расписати ванредни избори у нашим општинама без политичког договара и воље грађана у општинама Лепосавић, Звечан, Северна Митровица и Зубин Поток. Доведени смо у ситуацију да се од нас тражи да спроведемо изборни процес који је немогуће спровести. Сматрамо да је спровођење оваквог изборног процеса без постизања политичког договора и сагласности наших грађана, немогућа мисија”, рекао је он.

Како је додао, такав изборни процес био би у супротности са њиховим моралним, професионалним и демократаким начелима и убеђењима.

“Солидаришемо се са нашим суграђанима и подносимо оставке на наше позиције”, изјавио је Димитријевић.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …