Главна / Вести / Србија / Вучић одликовао полицајце са КиМ – Ђурића и Филиповића

Вучић одликовао полицајце са КиМ – Ђурића и Филиповића

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања капетану Ненаду Ђурићу, суспендованом директору Регионалног директората полиције Митровица Север на КиМ и капетану Александру Филиповићу, који је био на дужности шефа Регионалне оперативе директората полиције Митровица Север.

“Ви сте своју државу послушали, чак и када се са њеним одлукама нисте слагали, урадили оно што вам је срце желело и најчасније сте се понели, када сте били онемогућени у вршењу своје дужности”, поручио је Вучић у Председништву Србије.

Истакао је да су они бранили исконске европске вредности, бар онакве какве би требало да буду, а то је и поштовање потписаних међуанародних споразума.

“Хвала вам што сте чували мир, стабилност све ове године, за пркос, за веру, за наду и љубав који се сте показали према српском народу и држави Србији, према Косову и Метохији”, поручио је председник Вучић.

Ваша мирна и сталожена, али одлучна акција ни против кога усмерена, која вас је сврстала у ред оних обичних јунака о којима се ретко говори, јете нешто на шта можете да будете поносни стакао је Вучић.

 

Вучић је Ђурићу уручио Орден заслуга за одбрану и безбедност првог степена који се додељује за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбедности.

Капетану Филиповићу, председник је уручио Златну медаљу за храброст “Милош Обилић”, која се додељује за дела у којима је до изражаја дошла лична храброст.

 

Додели одликовања у Председништву Србије присуствовали су директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и други представници Канцеларије за КиМ, као и чланови породица одликованих полицајаца.

 

Вучић: Ђурић и Филиповић ће радити у државним органима Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће одликовани полицајаци са Косова и Метохије, Ненад Ђурић и Александар Филиповић, радити у државним органима Србије и нагласио да ће се држава побринути и за 3.000 – 3.500 људи колико их се повукло из косовских институција

“Њихова будућност (Ђурића и Филиповића) је одлична. Радиће у државним органима Србије, свакако неће имати нижа примања, напротив. Радиће свој посао, за своју земљу, свој народ. Млади су, још много важних задатака су пред њима. Неће бити пензионисани, неће бити на улици. Нико неће бити на улици, између 3.000 и 3.500 људи, побринућемо се за све. Можемо да каснимо дан, два три, али нећемо дуже од месец дана”, рекао је Вучић одговарајући на новинарско питање каква је будућност полицајаца Ђурића и Филиповића.

Он је додао да Србија брине о свом народу, својим људима.

“Посебно знам кроз шта су ти људи прошли, и десетине њихових колега. За разлику од многих, они знају да сам свестан кроз шта се пролази. Знају да сам одлично упознат како живе, кроз шта пролазе. То 99 одсто људи у Србији не зна, нити може да зна, али срећан сам што те људе познајем. Видим колико су чвсти, тврди и са колико озбиљности прилазе свом послу”, додао је председник Србије.

Вучић је Ђурићу уручио Орден заслуга за одбрану и безбедност првог степена који се додељује за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбедности.

Капетану Филиповићу, председник Србије уручио је златну медаљу за храброст “Милош Обилић”, која се додељује за дела у којима је до изражаја дошла лична храброст.

Check Also

Фондација ‘Привредник’ стипендира студенте на КиМ

На иницијативу Канцеларије за Косово и Метохију, Фондација “Привредник” од 2017. године стипендира најуспешније студенте …