Главна / Друштво / Ограђен простор око манастирске економије и ромског гробља у Новом Бадовцу

Ограђен простор око манастирске економије и ромског гробља у Новом Бадовцу

Средствима општине Грачаница ограђен је простор око маанастирске економије и ромског гробља у Новом Бадовцу, где је недавно очишћен простор на коме је направљена дивља депонија.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић обишла је данас радове на постављању ограде и истакла да је ово још један начин да се заштити општинска имовина, као и да се спречи загађивање животне средине прављењем дивљих депонија.

“У питању је ограда  висине 1,5 метра и  дужине 246 метара, а вредност пројекта износи 4.752 евра. Пројекат је значајан јер смо заштитили општинску имовину, а пре свега јер смо на овај начин спречили поновно стварање дивље депоније, коју смо недавно очистили”, казала је председница општине Грачаница.

Директор Одељења јавних служби при општини Грачаница Владица Трајковић истиче да се нажалост стварање дивљих депонија понавља после сваког чишћења истих и да је ово један од начина да се то спречи,

” Локална самоуправа интензивно ради на чишћењу и спречавању стварања дивљих депонија у свим насељима постављањем табли са упозорењима и обиласком терена од стране инспекције, али да се упркос томе смеће баца на местима која за то нису предвиђена”, каже Трајковић.

Председник села Јован Марковић захвалио се градоначелници Љиљани Шубарић и општини Грачаница на оваквој акцији спречавања даљег загађивања животне средине мештана Новог Бадовца и истакао да су дивље депоније нажалост свакодневница, на коју смо се како каже навикли захваљујући неодговорности појединаца.

Председница Шубарић у пратњи сарадника обишла је и зграду Дома културе у Новом Бадовцу, на  којој  је недавно,  средствима општине Грачаница,  урађена фасада, кречење и замена полупаних прозора, а са председником села разговарала је и о томе шта је још неопходно урадити у Новом Бадовцу како би се квалитет живота мештана побољшао.

 

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …