Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: Kурти брутално гази све споразуме из Брисела, уз поруку да нема намеру да формира ЗСО

Петар Петковић: Kурти брутално гази све споразуме из Брисела, уз поруку да нема намеру да формира ЗСО

Представник привремених институција у Приштини Аљбин Kурти данас је пред очима читаве међународне заједнице отворено најавио да жели сукобе на северу KиМ и да планира да повуче нове потезе у циљу ескалације ситуације у четири српске општине.

Пироман Kурти то ради брутално газећи све споразуме из Брисела, уз поруку да нема намеру да формира ЗСО. У тренутку када и међународна заједница никада гласније тражи формирање Заједнице српских општина, Kурти још убедљивије саопштава да га та кључна обавеза Приштине не интересује – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петра Петковића .

Kуртију би боље било да хитно крене са фомирањем ЗСО и поштовањем договора, него што жури са једностраном одлуком о расписивању ванредних избора у четири општине на северу KиМ и што прети попуњавањем полицијских места северно од Ибра.

Овакво понашање Аљбина Kуртија је његов нови атак на четири општине на северу KиМ, које систематски покушава да дестабилизује својим једностраним и противправним потезима. То подједнако добро знају и Kурти, али и његови ментори.

Ни по једном једином слову споразума Kурти нема право да полицијска места на северу KиМ попуњава албанским полицајцима, нити да доноси једностране одлуке о ванредним изборима у општинама на северу где Срби чине 95 одсто становништва, који неће више да трпе јарам и зулум Аљбина Kуртија.

Узалудно је његово манипулисање чињеницама и бројевима, јер нити Срби хоће Kуртијеве таблице, нити хоће његове наметнуте изборе, нити хоће албанске полицајце са југа, који немају шта да траже на северу Kосова и Метохије – наводи Петар Петковић.

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …