Главна / Вести / Косово и Метохија / Неизвесан избор руководства на северу Косова

Неизвесан избор руководства на северу Косова

KosovskaMitrovica-3Седнице четири скупштине општине на северу Косова, на којима би требало да буде изабрано општинско руководство, могле би да буду одржане и данас.

Како сазнаје Бета, седнице у северној Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу још нису званично заказане, али се у консултацијама помиње да би могле да почну у 22 сата.

Приштинска Коха диторе подсећа да данас истиче законски рок за избор руководства у те четири општине где су Срби већина становника.

“Али, могло би да се деси да Северна Митровица изађе на ванредне изборе и за Скупштину, пошто се партије нису договориле око имена председника (општинске скупштине)”, пише Коха диторе.

Уколико општине у законском року не изаберу руководства могуће је да буду поновљени локални избори.

У северној Косовској Митровици за 23. фебруар су заказани поновљени избори за градоначелника јер изабрани градоначелник Крстимир Пантић није хтео да положи заклетву на документима са обележјима кососвке државности.

Коха пише и да о термину седница нису обавештени албански одборници и додаје да ће пет албанских одборника у Северној Митровици бити неопредељено при гласању за председника Скупштине општине.

Члан Демократске партије Косова Емир Аземи је рекао да због “заоштрених” политичких прилика међу Србима не желе да подрже ниједног од кандидата.

Званичници Србије раније су најављивали да ће након избора руководства у свим општинама са српском већином на Косову бити формирана и Заједница српских општина.

Check Also

Горан Ракић и Далибор Јевтић министри у будућој влади

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић предложен је на данашњој седници Скупштине …