Главна / Култура / Приштевци „ПОНОВО ЗАЈЕДНО“

Приштевци „ПОНОВО ЗАЈЕДНО“

vece_pristinaca_2Приштевци или Приштинци, њима је све једно. Жал за родним градом окупља их где год били, а синоћ их је окупио у Галерији Дома културе у Грачаници где је „Приштевцима“ и локалном српском становништву приређено једно лепо музичко вече. Иницијатива за ово дружење  потекла је од самих Приштинаца, а домаћин данашње храмовне славе Светог Николе у Приштини  Жарко Јоксимовић,  подржао је ову иницијативу и помогао да се она оствари.

„Можда ће нам неко замерити што кажемо „Приштевцима“ а не Приштинцима, грешка је намерна. Вечерас се нећемо бавити граматиком  већ сећањем на време када је Приштина била Приштина а ви у њој Приштевци“,  рекао је Јоксимовић  на отварању  овог дружења .

Једна од присутних „Приштевки“ Гордана Ђорић, рекла је синоћ за наш Радио да се на жалост ово вече одржава тако близу њеног града али не у њеном граду. „Оно што ми је драго је што се све ово догађа поводом једне од највећих српских слава која је и храмовна слава наше светиње у Приштини и надам се да ће ово постати традиција“, додала је ова Приштевка.

vece_pristinaca_1Ранко Шемић, Зоран Бркљач, Снежана Ђердан, Вања Војиновић и певачко друштво из Велике Хоче , потрудили су се да својом песмом забаве педесетак  гостију синоћњег дружења које је  добило назив  „ПОНОВО ЗАЈЕДНО“.

„Нека вас нада не напусти а жеља за родним градом нека буде још чвршћа и одлучнија“, поручио је Јоксимовић на крају ове вечери,  свим протераним Приштинцима .

Организатори ове вечери били су министарство за повратак и заједнице и општина Грачаница.

 

Check Also

Српска листа осуђује сваки вид угрожавања безбедности и позива грађане да не наседају на провокације

Српска листа осуђује сваки вид угрожавања безбедности без обзира са које стране долази, и позива …