Главна / Вести / Косово и Метохија / Савић: Мајке Космета сутра се окупљају против Куртијевог зулума

Савић: Мајке Космета сутра се окупљају против Куртијевог зулума

У Северној Митровици сутра у 15 сати ће бити одржан скуп као одговор жена са севера Косова на, како кажу, ,,угњетавање и зулум” који свакодневно трпе од стране власти у Приштини, најавила је Гордана Савић начелница службе за промоцију здравља и научно истраживачкуу делатност у Клиничко болничкм центру у Северној Митровици и истакла да је народ забринут.

,,Не желимо да живимо у гету и да децу одгајамо у оваквим условима. Желимо да се наша деца рађају, да живе и да се школују у слободи и миру као и сва друга деца овог света, нагласила је Савић.

Не можемо да трпимо зулум, да нам Курти узима новац који нам је потребан за одгајање наше деце, да нашој деци одузима парче хлеба, ово је заиста превише. Сложићете се сви са мном. Зашто да нашу децу на путу до школе пресрећу специјалци са пушкама? Само зато што је наша земља једина земља Србија. Зато још једном позивам све жене да се у среду у Косовској Митровици окупимо на великом митингу и да искажемо наше задовољство и бригу”, истакла је она на конференцији за медије.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …