Главна / Вести / Косово и Метохија / Саниран тротоар испред манастира, уклоњена депонија и уређена Ромска улица

Саниран тротоар испред манастира, уклоњена депонија и уређена Ромска улица

Чиста и уређена Грачаница један је од наших приоритета, поручила је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић приликом обиласка радника ЈКП „Екологија“ на терену.

Председница Шубарић, у пратњи директора ЈКП „Екологија“ Дејана Димитријевића, обишла је радове на санацији и уређењу тротоара у непосредној близини манастира Грачаница, у улици „Кнеза Лазара“, главној улици у Грачаници.

Непходан материјал обезбеђен је преко Одељења јавних служби општине Грачаница, док су радове на уређењу пешачке стазе испред манастира Грачаница обавиле екипе „Екологије“.

Према речима председнице Шубарић, Општина је заједно са „Екологијом“ покренула санацију тротара који су током времена или услед многих радова оштећени.

„У наредном периоду потрудићемно се да наставимо са оваквим радовима како би уредили пешачке стазе у нашој Грачаници“, рекла је Шубарић.

Председница Шубарић и директор ЈКП „Екологија“ Дејан Димитријевић потом су обишли Ромску махалу у Грачаници где су радници тог комуналног предузећа уклонили дивљу депонију и комплетно уредили „Ромску улицу“. Присутан је био и представник Рома Газмен Салијевић који се председници Шубарић захвалио на посети и комуналном уређењу тог насеља.

Председница Шубарић каже да је изашла на терен како би се упознала са свакодневним активностима комуналног предузећа, да обиђе запослене и пружи подршку за њихов свакодневни труд да Грачаницу одрже чистом и уређеном.

Том приликом је истакла да је лепо што се јавне површине уређују, али да и сами грађани морају да поведу рачуна о простору у коме живе.

Директор ЈКП „Екологија“ Дејан Димитријевић подсетио је да ово предузеће свакодневно уклања смеће са улица Грачанице и са дивљих депонија, а све у циљу лепше животне околине, те да остају посвећени том циљу.

Check Also

Нестао младић из Косовског Поморавља

Седамнаестогодишњи Иван Ристић (17) из Косовског Поморавља нестао је у петак и од тада му …