Главна / Друштво / Шубарић обишла радове на партерном уређењу простора испред новоизграђених зграда у Грачаници

Шубарић обишла радове на партерном уређењу простора испред новоизграђених зграда у Грачаници

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић обишла је данас радове на партерном уређењу простора испред новоизграђених стамбених зграда у Грачаници у којима ће ускоро стамбено бити збринуто 36 породица.

„Вредност пројекта је 73.000 евра, а по динамици радова рок за завршетак је 45 радних дана, а ако временски услови дозволе биће завршен до краја године. Пројекат предвиђа изградњу прилаза зградама, паркинг простора, парк за децу, као и комплетну расвету око стамбених зграда“, истакла је Шубарић.

Она је нагласила да ће након ових радова зграде бити прикључене на нову трафостаницу, а потом следи и јавни позив и додела станова.

„Након завршетка партерног уређења зграде ће бити прикључене на нову трафостаницу, а потом следи јавни позив за доделу станова. Усељавањем у зграде биће решено стамбено питање многих наших суграђана“, нагласила је преедседница општине.

„Наше Одељење за урбанизам тренутно ради на решавању питања уговора одређеног броја породица и појединаца и мислим да ће се то решити у скорије време. На радост свих нас проблеми наших суграђана са стамбеним питањем биће у наредном периоду завршени“, поручила је Шубарић.

У општини Грачаница приводе се крају радови на неколико зграда у којима ће бити стамбено збринути социјално угрожени, расељени, повратници, породице са више деце и млади брачни парови.

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …