Главна / Друштво / На одбору за заједнице oдборник Дејан Jевтић похвалио рад општине

На одбору за заједнице oдборник Дејан Jевтић похвалио рад општине

Девета редовна седница Одбора за заједнице одржана је данас у сали Скупштине општине Грачаница.

Одборници су прво усвојили записник са осме редовне седнице одржане почетком новембра ове године.

Потом је било речи о актуелном конкурсу за доделу грађевинског материјала. О процедури и условима конкурса говорила је директорица за урбанизам Александра Ђекић.

Јавни позив за доделу грађевинског материјала отворен је 8. новембра и трајаће до 8. децембра и намењен је социјално угроженом становништву. Према речима директорице Ђекић грађани све информације о јавном позиву могу добити у згради општине Грачаница.

„Грађане молимо да прикупе сву потребну документацију како се апликације не би одбацивале као непотпуне. На апликацији се налази листа неопходне документације и Комисија је већ почела да обилази грађане који су конкурисали. Након прелиминарне листе грађани ће имати рок за жалбу који ће трајати осам дана“, казала је Ђекић.

Ђекић је напоменула да је у питању дугорочни уговор од три године, те да ће се у првом кварталу доделити материјал у вредности од 50.000 евра.

„Није прецизирано у којој ће вредности грађани добијати материјал, већ ће се додељивати на основу потреба и спецификација за реконструкцију, санацију и адаптацију кућа и станова“, рекла је Ђекић.

Представника ромске заједнице занимала је санација улица у Ромској махали. Директорица урбанизма Александра Ђекића казала је да је у току реконструкција главне улице и најавила санацију и осталих улица у том насељу.

Члан одбора Дејан Јевтић похвалио је рад општине Грачаница на челу са председницом Љиљаном Шубарић, као и Одељења за урбанизам, посебно када је у питању асфалтирање локалних улица.

„Много је улица у протеклом периоду асфалтирано, што значи да је Општина у служби грађана и да чини све што је могуће да им живот учини лакшим и бољим“, рекао је Јевтић.

Под тачком разно није било дискусије, а председавајући Азиз Карадолами члановима Одбора за заједнице је пренео да је данашња седница последња у овој години. Седници су присуствовали представници УНМИК-а, ОЕБС-а, КФОР-а и медија.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …