Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Курти погазио права Срба и сопствени такозвани Устав

Петковић: Курти погазио права Срба и сопствени такозвани Устав

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да је именовањем Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак привремених институција самоуправе, Аљбин Курти брутално прекршио сопствени такозвани устав и још једном погазио права српског народа на Косову и Метохији.

,,Куртијева марионета Ненад Рашић заједно са Радом Трајковић не представља српски народ на Косову и Метохији, за њега Срби нису гласали на последњим изборима, већ представља Аљбина Куртија и његову милитантну политику према свему српском на КиМ”, указао је Петковић у саопштењу.

Он је истакао да то показују и резултати са последњих избора на КиМ на којима је листа коју је креирао Рашић освојила 0,173 одсто гласова, за разлику од Српске листе за коју је гласало скоро 96 одсто српског народа

,,Чак и унутрашњи тзв. највиши правни акт Приштине у члану 96, став 5. предвиђа да избор министра привремених институција самоуправе мора имати подршку већине посланика српске заједнице, у овом случају Српске листе, а такву подршку Курти никада не би добио од посланика Српске листе за избор своје марионете на министарско место”, навео је Петковић.

Он је оценио и да је избор Рашића највећи доказ онога на шта све време упозоравају, ,,да на КиМ постоје Куртијеви Срби који су спремни на све зарад личног интереса и дила са Приштином”.

,,Због тога Српска листа, као бедем останка и опстанка српског народа на овим просторима једина има подршку званичног Београда и своје државе и никада неће служити властима у Приштини и Аљбину Куртију, већ једино свом народу”, поручио је Петковић.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …