Главна / Вести / Србија / Председник Вучић: КиМ је највећа српска светиња, коју вам нећу предати ни по коју цену

Председник Вучић: КиМ је највећа српска светиња, коју вам нећу предати ни по коју цену

Председник Србије Александар Вучић рекао је  да неће путовати у Тирану 6. децембра, и обратио се грађанима рекавши да одлука Аљбина Куртија о именовању Ненада Рашића није добила заслужену осуду ЕУ.

,,Именовање Рашића је срамна, најблажа реч која може да се употреби. Он је је добио мање од један одсто на изборима, као и Рада Трајковић, која је била на његовој листи. То показује да они желе прогон и протеривање Срба са Косова и Метохије. Нисам сигуран да ће сутра доћи до разговора са европским комесаром Оливером Ватхељије након мојих речи и наших одлука у међувремену”, рекао је Вучић за ТВ “Пинк”.

,,Прекршене су све демократске принципе и норме по којима се бира неко или се понуди некоме ко је добио велики број гласова, а не неко ко је добио један одсто гласова. И баш их брига, јер је то у складу са интересима једне европске силе и интересима које треба неко да проведе, а против Срба”, истакао је Вучић.

Вучић је рекао да су показали бедни антисрпски однос и да је оно што је урадио, како је навео, терористички олош Аљбин Курти данас, требало је да добије заслужену осуду ЕУ, али је, како истиче, није добио.

Не само да су прекршили норме Бриселског споразума, прекршили су све норме међународног права и баш их брига, зато што је то у интересима једне европске силе, рекао је Вучић, пренео је Тв Пинк.

Како каже, изабрали су најгори српски олош, истичући да не постоји гори.Они немају ничије поверење на КиМ, али имају поверење Куртија и запада, и мисле да ће тиме да уплаше Србију, рекао је Вучић.

Како је нагласио, Косово и Метохија је за њега највећа српска светиња.

Боље је да ме нема него да вам је предам у руке. И нећу вам је предати у руке. Нико из Србије неће бити у Тирани 6. децембра, поручио је председник  Вучић.

Нагласио је  да следећи пут треба да воде рачуна о начину на који се обраћају Србији.

,,Онда када се следећи пут лепо обратите Србији, водите рачуна да ли се спроводи то што је усвојено у Бриселу, водите о рачуна о својим изјавама, о томе да поштујете Србију и грађане Србије.

Грађани Србије нису девета рупа на свирали било коме, и не дам вам да их понижавате, никад вам више нећу то дозволити,а радили сте то безброј пута.Нема више”, јасан је Вучић.

Он је подвукао  да је Србија своја на своме и да ће сачувати себе.

,,А ви из Европе, срам вас било, а то је ситница у односу на оно што бих могао стварно да вам кажем. У суботу спремам детаљнији, темељнији, одговорнији, озбиљнији одговор”, закључио је председник Србије.

Извор: ТВ ПИНК

Check Also

У току миран протест мештана села Дрен

Мештани села Дрен код Лепосавића, окупили су се данас како би изразили протест због радова …