Главна / Друштво / Асфалтирана улица „Павла Ивића“, кроз Грачаницу саниран пут Приштина – Гњилане

Асфалтирана улица „Павла Ивића“, кроз Грачаницу саниран пут Приштина – Гњилане

Радови на путној инфраструктури на подручју општине Грачаница и даље су у току. У Грачаници је асфалтирана улица „Павла Ивића“, а потом су санирана оштећења на путу Приштина – Гњилане.

Актуелне радове, у пратњи сарадника, обишла је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић која је још једном истакла да ће локална самоуправа наставити са „јачањем и унапређењем путне инфраструктуре“. Према њеним речима, у овој години са радовима ће се наставити све док временски услови дозвољавају.

„Данас асфалтирамо улицу „Павла Ивића“ у дужини од 208 метара. Ова улица је одавно приоритет, али није била санирана због честих кварова на водоводној мрежи. У сарадњи са Регионалним водоводом и нашим службама замењена је комплетна водоводна мрежа и урађени прикључци за двадесетак домаћинстава, тако да смо им решили проблеме, како са водоснабдевањем, тако и са улицом која је била у лошем стању“, рекла је Шубарић.

Председница је додала да су кроз Грачаницу санирана оштећења и ударне рупе на магистралном путу Приштина – Гњилане.

„Уколико нас време послужи асфалтираће се још неколико улица у Грачаници и Сушици и тим радовима завршићемо ову буџетску годину“, казала је Шубарић.

Председница Шубарић разговарала је са становницима који нису крили задовољство што ће им животни услови бити бољи.

„У улици смо имали скоро свакодневне проблеме због честог пуцања водоводне цеви. Захваљујем се Општини и свим службама, посебно радницима који су радили по хладном и кишовитом времену да нам што пре санирају кварове. Након асфалтирања ово ће бити једна од најлепших улица у Грачаници“, казао је Лазар Данић.

„Захваљујемо се Општини на челу са председницом Шубарић, директорици урбанизма, директору Владици Трајковићу који су са Регионалном компанијом урадили комплетно нову мрежу за водовод. Нећемо газити блато, неће бити ударних рупа, све је како треба“, казао је Саша Мицић.

У протеклом периоду асфалтиране су бројне улице у неколико места у општини Грачаница, а са овим радовима, захваљујући дугорочном пројекту, наставиће се и наредне године.

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …