Главна / Вести / Косово и Метохија / Председница Шубарић уручила вредну опрему Хитној помоћи у Лапљем Селу

Председница Шубарић уручила вредну опрему Хитној помоћи у Лапљем Селу

Служба Хитне помоћи Дома здравља Грачаница у Лапљем Селу данас је богатија за вредну опрему коју им је уручила председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић заједно са директором одељења за здравство Александром Поповићем.
„Улагање у здравствени систем је приоритет наше општине јер унапређењем здравства унапређујемо будућност наших грађана. Циљ нам је да наши грађани имају квалитетан и дуг живот“ казала је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић уручујући вредну опрему Служби Хитне медицинске помоћи Дома здравља Грачаница у Лапљем Селу.

Донација је обезбеђена преко Светске банке која је одвојила подједнаку помоћ у износу од 16 хиљада евра за 36 општина. Део ове донације, намењен општини Грачаница, већ је уручен Интерном одељењу у Лапљем Селу а данас и Хитној помоћи.

„Ради се о дефибрилатору, три торбе за хитну помоћ од којих је једна комплетно опремљена, једну торбу за имобилизацију са опремом, два пулсна оксиметра, кревет и колица за санитетско возило, уређај за КПР, две боце за кисеоник. Остатак опреме путем ове донације биће додељен Клиничко болничком центру односно одељењу за хирургију и одељењу  гинекологије а уколико се укаже потреба и неком од Дома здравља“, казала је председница Шубарић.

Он је навела да верује да ће опрема која је уручена помоћи здравственим радницима у свакодневном раду а пацијентима пружити хитну и адекватну медицинску помоћ.

Директорица Дома здравља Грачаница у оквиру којег ради служба Хитне медицинске помоћи у Лапљем Селу др Мирјана Димитријевић захвалила се председници општине и директору за здравство на донацији која је, како је казала, од немерљивог значаја.

„Ово није први пут да нам општина излази у  сусрет и донира овако вредну апаратуру и опрему која се користи у свакодневном раду и сваки пут све што нам ново стигне за функционисање наших служби заиста много значи. Данас је уручена опрема која је од великел важности за рад наших лекара и медицинског особља на терену и њоме је у великој мери осавремењен рад наше хитне службе“, рекла је директорица Димитријевић.

Начелница Службе Хитне медицинске помоћи у Лапљем Селу др Марина Марковић- Мадић захвалила се на опреми која је била неопходна за пружање још бољих услуга пацијентима а пре свега за бољи и сигурнији рад медицинског особља.

Она је навела да Служба Хитне помоћи у Лапљем Селу покрива теренски велику територију  и да се упркос бројним изазовима одазивају на сваки позив и у кратком року стижу до сваког пацијента.

Служба Хитне медицинске поможи у Лапљем Селу једина је овог типа на територији општине Грачаница и следеће године обележиће 20 година од формирања.

Check Also

Јовановић: Ухапшен сам грешком, све време сам мислио на породицу

Бивши полицајац Миљан Јовановић који је недавно ухапшен па пуштен на административном прелазу Јариње, описао …