Главна / Вести / Косово и Метохија / У четири општине на северу КиМ почела исплата зарада грађанима који су напустили приштинске институције

У четири општине на северу КиМ почела исплата зарада грађанима који су напустили приштинске институције

У четири општине на северу Косова и Мерохије данас је почела исплата зарада свим грађанима који су након 5. новембра напустили приштинске институције северно од Ибра. Реч је о зарадама, које ће бити редовне и уплаћиване на време, почетком сваког месеца.

На овај начин у потпуности се реализује обећање које је дао председник Александар Вучић да ће свима који су почетком новембра напустили приштинске институције на северу КиМ, држава Србија помоћи.

Грађани који су напустили приштинске институције на северу КиМ потписали су 17. новембра уговоре са државом Србијом преко Канцеларије за КиМ, од данас могу да подигну своја прва средства зараде, која се већ налазе на њиховим приватним банкарским рачунима.

Као што је Канцеларија за Косово и Метохију навела, сви грађани који су напустили институције имаће регулисане све обавезе из радно-правних односа, укључујући пензионо и здравствно осигурање.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …