Главна / Друштво / Шубарић позвала на већу друштвену одговорност према особама са посебним потребама

Шубарић позвала на већу друштвену одговорност према особама са посебним потребама

Председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић поручила је данас на Међународни дан особа са инвалидитетом да општина Грачаница остаје посвећена превазилажењу свих изазова са којима се особе са инвалидитетом суочавају и наставља да ради на институционалној подршци свим друштвеним категоријама које имају потребу за појачаним медицинским надзором.

Грачаница је данас једна од малобројних општина на Косову у којој је на иницијативу Општинског одбора за особе са посебним потребама а уз подршку председнице Шубарић почело обележавање паркинг места за особе са посебним потребама у центру Грачанице али и испред свих јавних институција.„Трећи децембар је дан када морамо нагласити да и у нашој општини постоје рањиве групе нашег друштва, особе којима је потребан појачан медицинских надзор,  и да због свог инвалидитета од свих нас и институционално али и лично морају имати посебну пажњу и бригу. Општина Грачаница наставља да брине о Удружењима која окупљају особе са инвалидитетом, наставићемо са обележавањем паркинг места у свим местима наше општине како би им олакшали прилаз свим важним институцијама. Наш Одбор за особе са посебним потребама наставиће да препознаје потребе ових људи које ћемо заједно сви у наредном периоду решавати у складу са могућностима“, казала је председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић.

Шубарић наглашава да ће се предано радити и на промоцији добре здравствене праксе у служби особа са инвалидитетом као и унапређивању квалитета њиховог живота кроз подршку квалитетних идеја усмерених за помоћ особама са инвалидитетом.

„Предрасуде и стереотипи у 21-ом веку морају постати прошлост и заједнички морамо радити на јачању колективне свести да различитости не смеју бити препрека у развоју једног друштва“, закључила је председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …