Главна / Друштво / У Ораховцу започети радови уређењу платоа испред две српске школе

У Ораховцу започети радови уређењу платоа испред две српске школе

У Ораховцу су започети радови на реконструкцији платоа испред објекта у којем се заједно налазе две српске школе, Основна школа „Доситеј Обрадовић“ и гимназија „Ораховац“. Ово је једина српска школа у Ораховцу, а гимназију похађају и деца из Велике Хоче, 43 ученика основне и девет ученика средње школе.Радове финансира  Канцеларији за Косово и Метохију.

Поред поплочавања, које ће бити завршено до краја недеље, планирани су и радови на обнови фасаде, сређивање ограде и поставка новог мобилијара, уз монтирање и новог коша за кошарку.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ, Јелена Стојковић истакла је да ће ђаци, захваљујући реконтрукцији,  имати на располагању и терен за спортске активности. Она је додала да ће се, осим што ће двориште визуелно изгледти лепше, побољшати и осигурати безбедан приступ школској згради, како ученика тако и возила која допремају огревни материјал и школску опрему.

Стојковић је додала  и да су улагања Канцеларије за КиМ у инфраструктуру изузетно важна, посебно значајна за наше младе који живе у енклавама јер  они одрастају у специфичнијим условима од својих вршњака који живе у другим деловима Србије.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Општина Грачаница и Дом здравља обележавају Светски дан оралног здравља

Дом здравља Грачаница у сарадњи са Општином Грачаница обележава Светски дан оралног здравља – 20. …