Главна / Вести / Косово и Метохија / Вуловић: Бахато понашање службеника из Приштине, чему оружје и блиндирани џипови

Вуловић: Бахато понашање службеника из Приштине, чему оружје и блиндирани џипови

Председник општине Зубин Поток Срђан Вуловић рекао је за Косово онлајн да је понашање људи из Приштине који су са полицијом данас око 13 часова дошли у просторије Општинске изборне комисије било веома бахато и непрофесионално.

“Три блиндирана аутомобила дошла су испред општине. Два службеника су у пратњи двојице полицајаца без објашњења прошли поред портирнице и без икакве потребе ногом отворили иначе откључана врата просторије коју користи Општинска изборна комисија. Ту је била наша службеница, која је била затечена читавом ситуацијом”, каже Вуловић.

Како смо сазнали, Албанац из министарства за локалну самоуправу са новим службеником изборне комисије говорио је искључиво на албанском језику. У питању је заменик министра  Аљбин Краснићи, иначе функционер Самоопредељења. Пробали смо да га добијемо на телефон за коментар, али пошто се јавио и чуо шта га питамо искључио је везу и није се више јављао.

Вуловић каже да су беспотребно били бахати.

“Полицајац је преводио шта су они говорили. Рекао нам је да ће нови службеник ОИК радити овде сада од 8 до 16 часова свакога дана. Затим је ушао мајстор кога су довели и заменио је браву на вратима. После тога изашли су из зграде, сели у џипове и отишли. Они ће од сада бити у просторијама Изборне комисије Зубин Поток”, рекао нам је Вуловић и додао да је отисак ципеле једног од њих остао на вратима канцеларије.

Неколико Албанаца наоуружаних дугим цевима, који су очигледно били у пратњи, попели су се на први спрат општинске зграде, пре него што су сви заједно изашли и напустили општину. У међувремену, народ се окупио испред зграде.

“Непотребно је да овако поступају. То може да изазове непотребне инциденте. Ми смо реаговали мирно и нисмо хтели да наседнемо на провокације”, истакао је Срђан Вуловић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …