Главна / Друштво / УНС: Међународна полиција да пронађе нападаче на новинаре

УНС: Међународна полиција да пронађе нападаче на новинаре

Удружење новинара Србије (УНС), са својим огранком Друштвом новинара Kосова и Метохије (ДНKиМ), осудило је напад на службени аутомобил у којем се налазила новинарска екипа приштинског портала Kалзо (Kаллxо) која је извештавала о распоређивању Kосовске полиције у северном делу Kосовске Митровице.

До инцидента је, према наводима тог портала, дошло јутрос, на раскрсници у близини Техничке школе у северном делу Kосовске Митровице, наводи се у саопштењу УНС.

Из Kалзоа прецизирају да су у том тренутку у аутомобилу биле две особе – продуцент Ваљдет Саљиху и новинар Шкодран Дакај.

На њих су, како је наведено на порталу, маскиране особе бацале и тврде предмете.

Из овог медија додају да су двојица новинара успела да побегну и да нису повређени.

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Kосова и Метохије траже од међународне полиције да испита све околности овог случаја и истичу да је неопходно да се медијским радницима на Kосову осигура безбедно радно окружење.

У саопштењу се истиче да је у кризним ситуацијама посебно важно да до грађана стижу тачне информације и да је основни услов за то да се новинарима и медијским радницима осигура безбедан рад.

Извор: УНС

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …