Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Добио сам уверавања да неће бити упада на барикаде

Вучић: Добио сам уверавања да неће бити упада на барикаде

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је добио уверавања да неће бити нових упада на север КиМ и рушења барикада, а Србе је позвао да не наседају на провокације.

,,Чинимо све, радили смо јуче цео дан док нисмо синоћ добили уверавања да неће упадати да руше барикаде. Молимо још једампут да невине Србе пусте на слободу и косовску полицију да више не упадају са дугим цевима, а показали смо фотографије тих људи са дугим цевима. То немају ни по једном основу право да учине”, нагласио је Вучић одговарајући на питања новинара након што је у Председништву примио винара из Велике Хоче Срђана Петровиће и чланове његове породице.

Председник је истакао да наша страна не жели никакав сукоб на КиМ.

“Нама је све на свету потребно, али нам то није потребно и хоћу да то и људи у свету разумеју, као што су Срби разумели”, рекао је Вучић.

Он је објаснио да је шок бомба, коју је неко бацио, пиротехничко средство којим је неко некога упозорио, а не оружје.

,,Сад ваљда треба бомбаровати целу Србију, зато што кад им одговора и кад на неког треба да свале кривицу, север Косова је део Србије, а кад им не одговара онда није”, рекао је Вучић.

Он није желео да одговори на изјаву шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља да су барикаде и напади на пропаднике Еулекса неприхватљиви.

,,Не желим да одговорим, јер се плашим да је његова данашња реакција последица напада које је доживео када је означио стварног кривца за неконструквитивност и пропаст преговора у Брселу”, рекао је председник Србије.

Додао је како верује да ће мир бити сачуван  и додао како ће дати све од себе да тако и буде.

,,Још једном позивам наш народ да ни на који начин не угрожавају Кфор и Еулекс, мада знам да то нису ни радили, да не дају муницију у руке да их оптуже као крирвце за било шта”, апеловао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …