Главна / Друштво / Шубарић уручила донацију школама у Грачаници и Лепини

Шубарић уручила донацију школама у Грачаници и Лепини

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић уручила је данас школама у Грачаници и Лепини  донацију у виду ормара за пројекторе, које је недавно школама на простору Косова и Метохије донирало Министарство образовања и технолошког развоја.

Шубарић је том приликом истакла да је данашња донација показатељ одговорне политике коју спроводи општина Грачаница.

“Оно што је нама најважније и највредније су наша деца. Школи „Краљ Милутин“ донирамо двадесет ормарића чија ће намена бити смештај ИТ опреме и видео пројектора коју су недавно добили као донацију Републике Србије. Вредност донације је 4.000 евра. Осим школе „Краљ Милутин“  донацију је добила и школа „Вук Караџић“ у Лепини. Циљ нам је да наставимо са улагањима у образовни систем и да на тај начин створимо боље услове за нашу децу, као и боље и квалитетније образовање јер сматрам да само јако образовање може да створи јако друштво“, рекла је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Директор основне школе “Краљ Милутин” у Грачаници Владимир Милкић је истакао да су се ученици Ђачког парламнта организовали и почели са прикупљањем новца за ове ормариће и да им  је ова донација врло значајна. Он је изразио захвалност општини Грачаница и нагласио да је сарадња са локалном самоуправом на веома високом новоу.


„Хвала општини Грачаница, председници Шубарић и Одељењу образовања који су нам донирали ове ормаре намањене за чување ИТ опреме. Ормари су направљени тако да у другом делу деца могу да одложе све оно што није неопходно да носе кући. Ово је велика помоћ и за наставно особље и за децу и још једном вам хвала на томе“, казао је Милкић.

Након школе у Грачаници, Шубарић је са сарадницима посетила и основну школу „Вук Караџић“ у Лепини, где је општина донирала нова улазна врата.

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …