Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Срби траже само оно што припада свим цивилизованим људима у Европи

Вучић: Срби траже само оно што припада свим цивилизованим људима у Европи

Председник Србије Александар Вучић обратио се српском народу пред данашњи протест у Рудару, наводећи да је то велики, народни и демократски протест Срба са Kосова и Метохије, и са севера и југа и свих средина где живе Срби на Kосову и Метохији.

“Срби не траже много, траже само оно што припада свим цивилизованим људима у Европи. На шта сви други имају право, само је Србима ускраћено. Да буду слободни, да имају право да се крећу, да иду у школе и болнице, да чувају животе и перспективу своје деце. Траже да буду пуштени на слободу они који су без икаквог разлога ухапшени. Траже да се повуку они који су са дугим цевима дошли без права да окупирају север Kосова и Метохије” навео је председник Србије Александар Вучић на Инстаграм профилу “будуцностсрбијеав”.

Kако је председник Србије поручио, Срби траже “да буду укинуте листе за хапшење које је направио режим у Приштини зато што су се Срби супротставили њиховом терору”.

“А за повратак у њихове институције, дакле то је нешто друго од уклањања барикада, траже формирање ЗСО што је био први услов у Бриселском споразуму. За све то као председник Србије увек ћу им пружати подршку и нећу се крити од великих и моћних у свету и када то кажем. Такође ћу бити довољно одговоран да их позовем да чувају мир, сталоженост, трпељивост и стрпљење, јер мир је у највећем интересу Срба и Србије и нашем народу на Kосову и Метохији. Живео српски народ на Kосову и Метохији, живела Србија” поручио је председник Србије Александар Вучић у свом обраћању на Инстаграму.

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …