Главна / Вести / Косово и Метохија / Барикаде деветнаести дан; Вучић и Мојсиловић обишли јединице Војске код Рашке

Барикаде деветнаести дан; Вучић и Мојсиловић обишли јединице Војске код Рашке

Срби са севера КиМ деветнаести дан на барикадама истрајни у захтевима за ослобађање Дејана Пантића, Милана Аџића и Слађана Трајковића и повлачење специјалних снага полиције.

Постављене су још две барикаде – у центру северног дела Косовске Митровице, у близини Бошњачке махале и на новом мосту, који из северног дела Митровице води на магистрални пут ка Рашкој.

Од синоћ група од 50-так људи блокирала је прелаз Мердаре из правца Куршумлије ка Подујеву у знак подршке Србима са КиМ. Постављени су камиони са приколицом и трактори ради подршке Србима на Косову и Метохији, преноси РТС. Створила се велика колона возила у једном правцу према Куршумлији, више од три километара, а колона је формирана и са друге стране. Министарство спољних послова институција у Приштини позвало је синоћ све који на КиМ путују преко централне Србије да избегавају пункт Мердаре и препоручили друге пунктове на административној линији са централном Србијом или да користе прелазе преко Северне Македоније.

Председник Србије Александар Вучић обишао је заједно са начелником Генералштаба, генералом Миланом Моjсиловићем, припаднике Војске Србије у Рашки.

”Поноћна шетња са начелником Генералштаба ВС Миланом Мојсиловићем у нашем гарнизону у Рашки. Велико хвала свим војницима, полицајцима и припадницима БИА на храбрости и посвећености у очувању виталних интереса наше земље и опстанку српског народа на Косову и Метохији”, објавио је синоћ Вучић на Инстаграм налогу ”будуцностсрбијеав”, поред заједничке фотографије са генералом Мојсиловићем.

Извор: РТС,Тањуг

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …