Главна / Друштво / Удружење пензионера обезбедило 1.500 солидарних пакета за пензионере

Удружење пензионера обезбедило 1.500 солидарних пакета за пензионере

Посредством Удружења пензионера за Kосово и Метохију, за чланове са најнижим примањима обезбеђено је укупно 1.500 солидарних пакета који су стигли до свих општинских удружења.

Крај прошле и почетак ове године у Удружењу пензионера у Грачаници обележиле су активности на расподели солидарних пакета. Помоћ у основним животним намирницама и хигијени обезбеђена је за све чланове Удружења са најнижим примањима, истакао је у изјави за РТВ Грачаница Веско Стојковић, председник Савеза пензионера КиМ.

“Сходно опредељеним средствима пакети солидарне помоћи су скромног садржаја, али засигурно представљају израз друштвене бриге о пензионерима, као и израз солидарности према свим панзионерима који имају најнижа примања. За ту намену  била су нам опредељена средства у износу од 80.086 динара, али  додатно смо обезбедили и неке донације тако да смо на нивоу свих удружења у већински српским срединама обезбедили близу 1.500 пакета солидарне помоћи”, казао је Стојковић и додао да је Удружење у Грачаници одређен број пакета припемило из својих средстава, као и уз помоћ донатора који су помогли ову акцију.

Он је истакао да су овој акцији највише доприноса дале локалне самоуправе, тако је општина Лепосавић обезбедила додатних 500 пакета  за своје пензионере.

Солидарни пакети стигли су до сви српских средина у општинским удружењима и биће подељени до Божића. Истовремено, од 5.јануара пензионери могу да аплицирају за ваучере за бањска лечилишта са којима Удруђжење има уговоре.

 

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …