Главна / Вести / Косово и Метохија / Новак Живић: Мајкама новорођених беба по сто хиљада динара, поклон општине и Канцеларије за КиМ

Новак Живић: Мајкама новорођених беба по сто хиљада динара, поклон општине и Канцеларије за КиМ

Привремени орган града Приштине са седиштем у Грачаници у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију даровали су данас прворођене бебе у новој 2023. години, са по 100000 хиљада динара.
Марија Милић из Бабиног Моста, Александра Ђорђевић из Доње Брњице и Анђелина Ђуринац из Беревца код Штрпца на свет су у Новој 2023. години, довеле синове. У породилишту у Грачаници, не крију задовољство што је Нова 2023. година, почела како истичу у овој здравственој установи срећно и берићетно.
Председник и члан Привременог органа града Приштине Новак Живић и Марко Арсић уручили су данас мајкама новорођенчади новчани поклон и пожелео дуг живот и добро здравље.
Живић је родитељима пренео поздраве директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петра Петковића и истакао да ће држава Србија, Kанцеларија за Kосово и Метохију и локалне самоуправе у покрајини увек бити уз свој народ.
“Нема већег задовољства и радости него када на свет дође беба, а посебно се то осећа овде на овим просторима. И поред свега што нам се дешава, ми живимо, постојимо, рађамо се. За то су посебно заслужне наше мајке, жене, сестре. Оне су стуб нашег друштва, а ми смо ту да помогнемо све што је у нашој моћи да нас има више. Држава Србија и наш председник нам несебично помажу у томе. Србија свакодневно улаже у наш опстанак на Космету, а наше постојање и рађање је доказ да смо одлучни да овде останемо и свету покажемо да ми другу државу немамо осим Србије” рекао је Живић.
Он је казао да пракса даривања новчане помоћи проворођеној беби у новој години, у износу од по 100.000 динара, овога пута иде мајкама свих новорођенчади првог дана 2023. године.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …