Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић:КиМ у међународно-правном смислу, нема никакве везе са Куртијевим жељама

Петковић:КиМ у међународно-правном смислу, нема никакве везе са Куртијевим жељама

Једина ствар која у статусном смислу детерминише Косово и Метохију јесте међународно право, и то што Аљбин Курти упорно покушава да агресију НАТО на СРЈ, или једнострано проглашење независности Косова и Метохије представи као неопозиву и обавезујућу чињеницу, потврђује да су и он и његови политички истомишљеници измештени из стварности и да верују да је право силе јаче од силе права ,наводи се у достављеном саопштењу директора  Канцеларије за КиМ, Петра Петковића.

 

Косово и Метохија, у међународно-правном смислу, нема никакве везе са Куртијевим поимањем реалности нити жељама сепаратиста у Приштини, јер ни Уједињене нације ни већина земаља света не препознају ту територију као државу, већ као аутономну покрајину Републике Србије.

 

Курти може сваки дан да продаје маглу у медијима земаља које су, оглушујући се о међународно право, признале сецесију дела територије Србије, али, осим што то годи Куртијевој сујети, ни на који начин не утиче на чињеницу да је Косово и Метохија део Србије под привременом међународном управом.

 

Дакле, и Србија и њен председник Александар Вучић, за разлику од Куртија, свој однос прама овом кључном државном и националном питању не базирају на фантазијама, већ на чврстим и непобитним међународно-правним чињеницама,наводи се у достављеном саопштењу.

 

Међународно право и постоји да мали насилници попут Аљбина Куртија не би могли да пале пожаре како им се прохте и да силом намећу своју вољу, али Курти, будући да је изгубио контакт са реалношћу и умислио да је у најмању руку неко ко је много битан, то упорно одбија да схвати.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …