Главна / Вести / Косово и Метохија / Поклон пакетићи председника Србије уручени малишанима у селу Бање

Поклон пакетићи председника Србије уручени малишанима у селу Бање

У име председника Републике Србије, Александра Вучића, традиционално, малишанима на Косову и Метохији уручени су новогодишњи пакетићи. У име председника Вучића пакетиће је уручила Милена Парлић, в.д. помоћника директора Канцеларије за КиМ за сарадњу са Српском православном црквом и бригу о културном наслеђу. Поклон пакетићи додељени су данас и малишанима у селу Бање у општини Србица.

Председник привременог органа општине Србица Василије Томашевић истакао је да укупно у том селу има 53 деце, како предшколског, тако и основношколског узраста, као и још 20 деце узраста од 15 до 18 година.

– Хвала Богу да имамо деце и младих. Желим да се захвалим нашем председнику Републике Александру Вучићу, нама је привилегија и част да наша деца добију данас пакетиће и верујем да је жеља председника да на лицима наше деце видимо осмехе. Захваљујући нашој држави и нашем председнику ми успевамо овде да опстанемо – нагласио је Василије Томашевић.

Милена Парлић је навела да је Канцеларија за КиМ у сарадњи са свим општинама обезбедила и пакетиће за све малишане и додала да су се акцији придружиле и многе хуманитарне и студентске организације, као и активисти који учествују у прикупљању и подели пакетића.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …